Over Ons

Except ontwikkelt strategie en concepten voor veerkrachtige en bloeiende oplossingen voor steden, bedrijven, en overheid. We bestaan uit een wereldwijd opererende groep van van zo'n 30 duurzaamheidsstrategen, onderzoekers en ontwerpers. Samen brengen we visionaire organisaties bij elkaar en begeleiden de weg naar een duurzame toekomst met passie, kennis, en ervaring sinds 1999.

In het proces vertrouwen onze partners op ons om duurzaamheid inzichtelijk te maken, mee te innoveren, strategie en visies te ontwikkelen, te ontwerpen en te brengen naar uitvoer. Sinds 1999 zijn meer dan 500 projecten uitgevoerd, en deze ervaring delen we in ieder project. 

Systeemdenken

Voor het verbeteren van inzicht en het versnellen van innovaties ontwikkelen we het Symbiosis in Development (SiD) raamwerk. SiD maakt processen helder van vraag tot implementatie en borgt zowel korte termijn voordeel als lange termijn veerkracht. SiD integreert aspecten zoals de circulaire en bio-based economie, sociaal recht en crowd-based oplossingen.

Kennisdeling en principes

Via deze aanpak ontwikkelen we oplossingen uiteenlopend van nieuwe vormen van stadsontwikkeling en gebouwen, veerkrachtige bedrijven en industrie, voedsel, kennismanagement en educatie. We delen al onze kennis via open source licenties, en commiteren ons aan de meest vooruitstrevende etische, operationele en duurzaamheidsprincipes. In onze projecten streven we naar oplevering binnen budget, op tijd, en met impacts bocen verwachting.

Bedrijfsstructuur

De Except groep wordt aangevoerd door de stichting Except Integrated Sustainability Foundation, die onze richtlijnen, de SiD methode en al ons intellectueel eigendom beheert, ontwikkelt en verspreid. Onze adviesdiensten worden beheerd door Except Integrated Sustainability B.V.,  een platform zonder wintoogmerk, die kwaliteit en continuiteit garandeert. Projecten worden uitgevoerd door ons netwerk van zelfstandige, gecommiteerde en gecertificeerde adviseurs, de Exceptionals.

 

Onze impact in 2016

   
 

Except is opgericht in 1999, en dat betekent dat we meer dan 17 jaar streven naar de fundamenten van een duurzame samenleving.

 
 
 

65 projecten in 2016 brengt totaal van projecten  over de 500 in  Europa, Noord Amerika, Australie en Azie.

 

 
 
 

Ga nooit alleen. In het laatste jaar alleen hebben 80 partners zich aangesloten bij Except projecten, met meer dan 300 partners door de jaren heen. 

 
         
   
 

We schatten een directe positieve invloed op meer dan 8700 individuele mensen, en meer dan 100.000 sinds 1999. Ons indirect effect schatten we op meer dan een miljoen positief beinvloedde levens.

 
 
 

Vorig jaar startte we drie nieuwe bedrijven en stichtingen voor duurzame ontwikkeling, die het totaal op 7 nieuwe organisaties brengen.

 
 
 
 

Vorig jaar ontwikkelden we projecten in meer dan 12 sectoren, waaronder veerkrachtige en slimme steden, gebouwen, organisaties, circulaire en bio-based industrie, software en training.

 
         
   
 

Een voorbeeldproject:  In ons IKEA project van vorig jaar  hebben we met een enkel project meer dan 285,000 vaten olie bespaard (ongeveer net zoveel als de gehele staat van  South Carolina in de VS gebruikt per jaar) voor minder dan $0.5 mio in kosten.

 
 
 

Projecten hadden een positieve invloed op alle ELSIa categorieen van duurzame ontwikkeling, waaronder hernieuwbare energie, gezondheid, welzijn, economische veerkracht, ondernemersschap en culturele waarde.

 
 
 

Om all dit mogelijk te maken verwelkomden we 11 nieuwe mensen, waaronder vier kernstaf. We hielden vijf zelfgeorganiseerde publieke  evenementen, openden een nieuw kantoor op Schiphol, en begonnen met de voorbereidingen van ons nieuwe hoofdkantoor in Utrecht.

 
“Met de Natural Capital Quick Scan heeft Except ons de tools gegeven waarmee we snel potentiële significante impacts en afhankelijkheden herkennen binnen onze bedrijfsvoering en supply chains.”
-- Erik van Zadelhoff
Secretaris Platform Biodiversity, Ecosystems and Economy (PBEE)
“De inhoud, het ontwerp en de resultaten zijn erg duidelijk en interessant. De aandacht voor details is overduidelijk.”
-- Lotte Mastwijk
Communicatie & Duurzaamheidsmanager LC Packaging

Onze Visie

Onze missie is "het creëren van de fundamenten van een duurzame samenleving". Onze visie is dat we dat kunnen.

We geloven dat we dat we dit kunnen terwijl we werken aan prachtige steden, succesvolle bedrijven, gelukkige mensen en een fascinerende wereld om in te leven.

Multi-disciplinaire kruisbestuiving

Onze aanpak combineert inzicht en ervaring van meer dan twintig disciplines, vanaf strategisch niveau tot aan ontwerp en implementatie.

Door het samenbrengen van perspectieven vanuit verschillende sectoren ontwikkelen we voor elke industrie passende, multidimensionale oplossingen, die bijdragen aan alle facetten van organisaties, mensen en omgeving.

Overbruggen van sectoren & industrieën

We bouwen bruggen tussen schijnbaar onverenigbare sectoren als agricultuur, IT, design, management consulting en sociologie.

Door het verbinden van industrieën wordt het mogelijk met bestaande oplossingen in de ene sector, een doorbraak te realiseren in de ander.


Systemisch en geïntegreerd


Duurzaamheid raakt alle aspecten van de samenleving. Net als ons werk. Daarom hebben we de SiD methode ontwikkeld.

Onze Symbiosis in Development (SiD) methode defineert wat duurzaamheid daadwerkelijk is, en biedt de mogelijkheid om te werken het gehele spectrum van duurzaamheid. SiD is een systemische aanpak die ons de complexiteit van dynamische systemen laat doorgronden, meer mogelijkheden aan het licht brengt en toekomstige problemen voorkomt.

Wereldwijd bereik

Sinds 1999 werken we voor visionaire klanten, verspreid over vier continenten.

We leren van ervaringen in het ene land en gebruiken deze kennis om oplossingen te ontwikkelen in andere landen.

Wereldwijd blijven we op de hoogte van slimme ideeën en oplossingen die ons weer verder vooruit brengen. Binnen Except spreken we een dozijn talen en hebben we lokale kennis uit verschillende landen en regio's.

Clients & Partners

Partners

Clients