Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Duurzame Organisaties

Service > Duurzame transities van A tot Z

De hele wereld wordt langzaamaan duurzamer. Dit geldt ook voor bedrijven, overheden en organisaties. Hoe staat jouw organisatie ervoor in haar duurzaamheidstransitie? Except's programma voor Duurzame Organisaties biedt ondersteuning aan organisaties met een ambitieuze duurzaamheidsdoelstelling.  Niet alleen een advies vooraf, maar gedurende het hele proces, van  oriëntatie tot analyse, planning, en uitvoering.

Beweeg je organisatie naar een  duurzame toekomst

Wereldwijd zijn bedrijven bezig hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Om hierin de juiste richting te vinden is meestal een breed scala aan activiteiten nodig, die meerdere jaren in beslag nemen.

De route begint vaak met inzicht  krijgen in wat duurzaamheid precies voor je organisatie betekent. Waar is de impact het grootst, en wie moeten we trainen om een team van duurzaamheidsexperts binnen de organisatie op te zetten? De volgende stap is het vinden van die ingrepen die de duurzaamheidsprestaties van de organisatie het meest beïnvloeden, en deze ook daadwerkelijk uitvoeren.  Tot slot ligt er een uitdaging in het rapporteren van de duurzaamheidsactiviteiten en   hun impact.

Except heeft hier twintig jaar ervaring mee, en neemt die mee tijdens het begeleiden van jou en je organisatie langs deze route.

Waar te beginnen?

Als je geen idee hebt waar te beginnen, of als je wilt bespreken wat je behoeften zijn,  of alleen wat vragen hebt, plan dan een intakegesprek in. Dat is gratis,  en zonder verplichtingen.

Gedurende dit gesprek komen aan de orde welke richting je denkt in te slaan, wat je behoeften zijn, en wat je denkt te bereiken. Met deze informatie  kunnen wij je adviseren wat nuttige vervolgstappen zijn.

Neem contact  op met   gertjan@except.nl  om een intakegesprek in te plannen.

Lees meer over de uitdagingen waar organisaties tegenaanlopen, de beschikbare tools, en het intake proces   op deze pagina

Specifieke diensten

 • Organisationele Transities
  Een op mat gemaakte routekaart, waarmee we grote of kleine organisaties van A tot Z begeleiden in hun transitie richting duurzaamheid.

 • Duurzame  Strategie
  Welke opties liggen op tafel, en wat zijn de slimme stappen die je richting de toekomst kunt zetten? Wat doen je concurrenten, en hoe kun je je eigen traject daar strategisch op aanpassen?

 • Systemisch investeren en fondsen
  Strategie, visie, en roadmaps voor systemische investeringstrajecten en fondsen.

 • Toekomstvisies
  Co-creëer een toekomstvisie voor je organisatie met een multi-disciplinair team van experts. Bepaal de stip aan de horizon, kom met nieuwe ideëen, en richt de pijlen van je team op een gezamenlijk doel.

 • Impact Assessment & Sustainability Reporting
  Op welke punten heeft je organisatie de meeste impact op onze samenleving, en waar liggen aanknopingspunten voor verandering? Wat is de beste en meest efficiënte manier om op een transparante manier je duurzaamheidsprestaties te rapporteren?

 • Circulaire Economie & Systeemanalyse
  Diensten die je helpen een volledig duurzaam  en circulair bedrijf te worden. Deze diensten bieden inzicht in 
 • Services to head towards a fully circular economy  organization, as well as performing broader systems analysis for understanding, analyzing, and strategizing towards a sustainable organization. 

 • Supply Chain Optimization
  Optimize your orgenization's impacts through the supply chain; map the chain, find leverage points, and boost organziational performance with smart tools and strategies.

 • Stakeholder Involvement
   Involve your stakeholders upstream, downstream and across society to leverage higher performance, and combine this with industry leadership.

 • Training and  Knowledge Development
  Train your staff, sustainability tream or individuals in our various sustainability programs, for beginners to experts.