Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Rotterdamse Metabolisten gestart

News > De nieuwe beweging voor kringlopen in steden

De Rotterdamse Metabolisten zijn gesticht op 17 Maart en verenigen zeven Rotterdamse bureau’s die reeds 10 jaar zowel in Nederland als internationaal toonaangevend zijn op het gebied van het ontwerpen met de stofwisseling van de stad.

Samen representeren zij meer dan 50 professionals die dagelijks werken aan onderzoek, ontwerp en realisatie van grensverleggende projecten in het domein van stedenbouw, architectuur en design.

De door hen gedeelde systemische benadering  bevordert kringlopen van stromen, stadslandbouw, organische stedenbouw en veerkrachtige duurzame ontwikkeling.

De Rotterdamse Metabolisten zijn gevormd op 17 Maart 2014 in de lobby van het Hilton hotel in Rotterdam, als reactie op de stijgende vraag naar samenwerking op dit vlak en als kans om de jaren ervaring die de leden delen toegankelijker te maken. 

De oprichtende leden zijn:

Evenementen:

De Rotterdamse Metabolisten verschijnen de komende gezamenlijk op een aantal podia, en doen mee met een aantal evenementen van de Internationale Architectuur Biennale van Rotterdam (IABR)

13 Mei, 19:00, Publiek debat, in de Unie, georganiseerd door AIR en RAvB

27 Mei, 19:00, Besloten debat in de Unie, georganiseerd door AIR en RAvB

29 Mei, 13:30 - 14:20 IABR opening day: “Meet the Rotterdam Metabolists”, Kunsthal

 

Contact

Except Integrated Sustainability

Erik Westerduin
Business Developer

Email  [javascript protected email address] [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215