Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Ontmoet de Rotterdamse Metabolisten

News > Op de opening van de IABR in Rotterdam

De Rotterdamse Metabolisten zijn een samenwerkingsverband van zeven Rotterdamse bureaus die toonaangevend zijn op het gebied van het ontwerpen met de stofwisseling van de stad. Zij presenteert zich tijdens de opening van de IABR op 29 Mei om 13:30 in de Kunsthal in Rotterdam.

De door de bureaus gedeelde systemische benadering van het vak biedt inzicht in, en ideeën en oplossingen voor het werken met stromen, het sluiten van kringlopen, organische stedenbouw, circulaire economie, stadslandbouw en veerkrachtige duurzame ontwikkeling. Langs vier thematische lijnen wordt het werk van deze Rotterdamse Metabolisten onderzocht: herwaardering van het polytechnisch ontwerpen; transitie naar sociaal-ecologisch-economische stadsontwikkeling; het oplossen van de schijnbare grenzen tussen lokaal en regionaal en het ontdekken van nieuwe waardeketens en verdienmodellen in complexe systemen.

De Rotterdamse Metabolisten diepen deze thematische lijnen uit in een lezing over de innovatieve aspecten van hun afzonderlijke werk. Jaap Jan Berg praat met hen en met het publiek over gedeelde ervaringen en benaderingen in het werken met het metabolisme van de stad.

Donderdag 29 mei, 13:30 tot 14:20 op de opening van de IABR.
Georganiseerd door de Rotterdamse Metabolisten, met ondersteuning van AIR
Moderator: Jaap Jan Berg

Author

Except Integrated Sustainability

Erik Westerduin
Business Developer

Email  [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215