Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Grid Night – Cities Go Wild deel I

News > Almost Summer Edition

Wat hebben een boomstem, een korte quiz, een snelle origami workshop en een insecten hotel gemeen met een herbestemd zwembad, funky muziek en veel alcohol? Dat klopt, helemaal niets. Echter tijdens Except's Grid Night 'Cities Go Wild deel I' combineerden we deze onderwerpen als een huldebetuiging aan biodiversiteit in de stedelijke omgeving.

We trapten de avond af in de Aloha Bar in Rotterdam met een origami workshop. Hierin leerden deelnemers hoe ze hun eigen dieren konden vouwen. We boden ook een prijs aan voor diegene die zich als beste origami vouwer van de avond presenteerde.

Na ongeveer een half uur intens vouwen gooiden we alle origami stukken in een grote zak en lieten de orgami goden beslissen over de winnaar. Het bleek niemand minder te zijn dan ex-Exceptional Tijn Schmits! Hij was voorbestemd om de beste origami meester van de avond te worden. Hij won een stuk boomstam waarmee de komende 4 jaar hij zijn eigen Japanse paddestoelen kan groeinen

Tijn_wins

Na de workshop gingen we meteen door naar de quiz. Deze bestond uit 15 meerkeuze vragen waarmee we het publiek bestookte. De bedoeling was dat er uiteindelijk maar 1 persoon over zou blijven die de "grandprize" zou winnen.

Na 5 vragen (en een gelijk aantal bier) hadden we echter al een winnaar.  Ditmaal was het onze eigen Exceptional Chantal Klaver! Zij won een insectenhotel en een pakje verbrijzelde wormen. We wensen haar veel geluk met haar prijs en hopen dat ze een heleboel insecten in haar tuin weet te krijgen!

Chantal_wins

Zodra alle  opwinding voorbij was begon het dansen, drinken en netwerken.  Hoewel de meeste mensen tegen deze tijd zich niet meer bezighielden met het thema van de avond was het wel duidelijk dat iedereen het naar hun zin had. 

Gridnighting_Aloha_bar

 

Save the date

Noteer onze volgende Grid  Night 'Cities Go Wild deel II' alvast in jullie agenda's! Deze vind plaats in Utrecht op 18 September. Het is een formeel event waarbij we een case studie naar biodiversiteit nabij Utrecht Centraal doen. Er komen verschillende sprekers en er zal een workshop plaatsvinden waarin iedereen die wilt kan meedoen.

 

Grid Night

Grid Night vind om de drie maanden plaats en word georganiseerd door Except Integrated Sustainability en onze partners , vrienden en familie. Het doel is om gelijkdenkende mensen samen te brengen en een platform aan te bieden waar ze kunnen spreken en netwerken. Grid Night  word veelal georganiseerd door de nieuwe leden van Except zodat het elke keer weer een unieke ervaring is. De eerstevolgende Grid Night zal plaatsvinden op 18 September 2015.

Contact

Except Integrated Sustainability

Max Senden
Grafisch Ontwerper & Creative Problemsolver

Email  [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215

Team

  • Anniek van Mierlo

    None
  • Bart Stoffels

    Stedenbouwkundige, procesmanager
  • Natascha Schuiling

    Office Manager