Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Except Integrated Sustainability partner van Duurzame Week

News > 15-22 juni 2019, Utrecht

Dit jaar vindt de vierde editie van de Duurzame Week in Utrecht plaats. Van 15 tot en met 22 juni worden in de hele stad verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd.  Omring jezelf met alles wat te maken heeft met duurzaamheid en het creeëren van een duurzame toekomst. Wij zijn dit jaar trotse partner van  de Duurzame Week en hosten twee evenementen in onze energieneutrale en ciculaire kantoorgebouw. Beide evenementen  laten zien wat systeemdenken  en integrale duurzaamheid  inhoudt en daarnaast zal het Utrecht Community (UCo) voor duurzame pioneers op de kaart zetten. De evenmenten zijn in het Nederlands. 

EEN INTIEME SESSIE MET LEIDENDE EXPERTS OP HET VLAK VAN INTEGRALE DUURZAAMHEID

Speciaal voor de Duurzame Week openen wij onze deuren voor geïnteresseerden die daadwerkelijk bij willen dragen aan de transitie richting een duurzame samenleving.

De afgelopen twintig jaar werkten we aan het open source Symbiosis in Development (SiD) raamwerk voor integrale duurzaamheid en pasten dit toe in bedrijfsleven, overheid en wetenschap.

In deze toegankelijke sessie ervaar je de wereld door de bril van SiD en maak je kennis met de principes en werkvormen die hier voor aan de basis liggen.

Deze sessie is in het bijzonder interessant voor mensen die daadwerkelijk een impact willen maken in hun organisatie verder willen gaan dan een actie hier en een maatregel daar, samenwerking op waarde weten te schatten en die weten of willen leren hoe in systemen te denken. In deze sessie, die plaatsvindt op de Utrecht Community voor Pioniers (thuisbasis voor meer dan 25 organisaties met een duurzame inborst), ga je met elkaar aan de slag om de SiD werkwijze te ervaren en toe te passen op een echte casus.

 • Prijs:  €45,00
 • Wanneer:  17 juni 2019
 • Tijd:  14:45 – 17:00 uur
 • Locatie:  Utrecht Community (UCo), 2e Daalsedijk 6A

Klik hier voor een link naar het evenment op de website van Duurzame Week.

LANCERING KATALYTISCHE GEBOUWEN: EEN NIEUWE GENERATIE DUURZAME GEBOUWEN

Tijdens dit evenement introduceren onze vernieuwende ontwerpprincipes voor duurzame gebouwen.

Katalytische gebouwen zijn de toekomst voor onroerend goed dat niet alleen zelf duurzaam is, maar ook de directe omgeving daarin omhoogstuwt. Tijdens de lancering introduceren we met een selectie van experts de ontwerpprincipes voor katalytische gebouwen, tonen we de potentie ervan en reflecteren we op de toekomst van duurzaamheid binnen de industrie.

Stedelijke gebieden vinden steeds meer uitdagingen in hun strijd met bevolkingstoename, urbanisatie, grondstofschaarste en klimaatveranderingen. Om deze veranderingen goed bewapend tegemoet te gaan, en daadkrachtig duurzaam stedelijk gebied te realiseren, dient het perspectief binnen de industrie te verschuiven van interne duurzaamheidsprestaties van gebouwen naar een meeromvattende visie. Door de katalytische principes toe te passen krijgen gebouwen een positieve footprint ten opzichte van hun omgeving. Deze footprint heeft niet alleen invloed op het klimaat, maar ook op de socio-economische aspecten, zonder intensieve ingrepen in het omliggende gebied.

Except roept vooruitstrevende architecten, stedenbouwkundigen en gebiedsontwikkelaars op om mee te discussiëren over deze ontwikkeling op vrijdag 21 juni. Wij heten je van harte welkom bij de introductie van dit unieke concept dat de potentie heeft de toekomst van onze 21ste-eeuwse steden duurzaam vorm te geven.

 • Prijs:  gratis
 • Wanneer:  21 juni 2019
 • Tijd:  14:00 – 17:00 uur
 • Locatie:  Utrecht Community (UCo),  2e Daalsedijk 6A

Klik hier voor een link naar het evenement.

Contact

Except Integrated Sustainability

Saskia van Loozenoord
Communications Specialist and Project Manager

Email  [javascript protected email address] [javascript protected email address]
Phone   +31629496470

Team

 • Joseph D. Simpson

  Communication/Public Relations
 • Saskia van Loozenoord

  Communications Specialist and Project Manager