Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Achtergestelde gebieden gezocht voor duurzame transformatie

News > Future Transformers zoekt verloren gronden, terreinen en panden om te herontwikkelen tot duurzame woonprojecten

Future Transformers, een programma van de internationale partners Revive en Except, zoekt partijen of gemeenten die vervuilde of achtergestelde gebieden in een stedelijke omgeving ter beschikking hebben – locaties die in aanmerking komen voor een groene transformatie.

De twee bedrijven hebben één gezamenlijk doel: dé pionier van de internationale vastgoedsector worden op vlak van geïntegreerde duurzaamheid.

Except en Revive bundelen visie en kracht

Sinds 2009 heeft de Gentse projectontwikkelaar Revive  in Vlaanderen al een equivalent van 170 voetbalvelden aan verlaten, vervuilde industriële terreinen naar groene, toekomstbestendige projecten getransformeerd.

Een voorbeeld is de WATT-wijk in Gent, een voormalige fabriekssite waar vervuilende motorolie geproduceerd werd. Dankzij Revive werd deze omgetoverd naar de duurzaamste en groenste wijk van de stad. Andere transformatieprojecten zijn een voormalige biervaten-fabriek in Mechelen, een textielfabriek in Oudenaarde, de oude Agfa Gevaert-fabriek in Edegam – allemaal worden ze herontwikkeld tot groene woon- en werkbuurten.

 “Samen staan we nu sterker om in Nederland – maar ook daarbuiten – stedelijke transformaties op te starten. We lonken immers niet alleen naar Nederland en België, we willen in de toekomst naar een breder internationaal karakter.” – Alexandre Huyghe, CEO van Revive

Revive, project Minerve. Door: Areal Architecten 

Except’s visie sluit goed aan bij de Revive .  “Except werkt al 20 jaar vanuit de visie dat een duurzame, gezonde en verrassende realiteit winstgevend kan zijn. We hebben met ons team van vooruitstrevende wetenschappers en ontwerpers dan ook reeds bewezen dat het kan. En nu zetten we groots in met dit partnership. Met de gecombineerde expertise en ervaring van Revive en onze eigen mensen gaan we samen projecten uitwerken van idee tot realisatie.” Tom Bosschaert, Directeur Except

Voor meer informatie over Future Transformers,  neem hier een kijkje naar de brochure.

Perscontact

Alexandre Huyghe   
CEO - Revive     
+32 471 03 63 23
alexandre@revive.be

Tom Bosschaert    
Directeur - Except   
+31 30 307 57 34
tom@except.nl  

Joachim Deman
 Communicatie - Bereal
+32 477 65 63 09
joachim@bereal.be

Media & Downloads

Contact

Except Integrated Sustainability

Emma Westerduin
Architect en Project Manager

Email  [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215