Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Schiphol Catalyst Kantoor Innovatie

Project > Een gezonder en duurzaam CBD van Schiphol

We werken samen met Schiphol Real Estate en meer dan 70 stakeholders en experts om de duurzaamheid en gezondheid van Central Business District (CBD) op Schiphol te verhogen met een multi-tennant kantoorgebouwe van meer dan 20.000 m2.

Het project realiseert integrale gesloten kringlopen, zelfvoorzienendheid, nieuwe business modellen, en gezonde en inspirerende werkomgevingen. Het gebouw zet een nieuwe standaard voor de prestatie van duurzame, gezonde, en veerkrachtige gebouwen. 

 

Gezonde, inspirerende kantoren

In als exemplarisch voorbeeld van een catalytisch gebouw, realiseert dit gebouwconcept een innovatieve nieuwe kantoortypologie die het mogelijk maakt om de performance van mensen in een kantooromgeving met meer dan 20% te verhogen. Dat betekent dat de gezondheidsvoordelen van het gebouw de bouwkosten al terugbetalen.

Deze kantoren lijken op geen enkele manier op de kantoren zoals we ze gewend zijn. Het zijn meer natuurlijke omgevingen zoals een bos met een bureau erin.  Dit soort nieuwe vormen van werken  zijn niet alleen inspirerend en gezond, ze zijn ook de kiem voor het ontwikkelen van gesloten kringlopen voor energie, water en afvalneutrale gebouwen. De veerkracht van de gebouwen gaat omhoog omdat ze zich kunnen aanpassen aan nieuwe vormen van werken en zaken doen, en nieuwe business modellen brengen veel flexibiliteit voor zowel aanbieder als gebruiker. Dat maakt de projecten goede investeringen voor zowel de korte als de lange termijn. 

Hoe ziet dat eruit? Dat laten we nog even geheim, en hopenlijk kunnen we volgend jaar in detail uiteenzetten hoe dit precies werkt. Wel kunnen we alvast zeggen dat het er spectaculair uitziet, dus duim met ons mee voor de kantoor-vernieuwing van de generatie.

Contact

Except Integrated Sustainability

Tom Bosschaert
Director

Email  [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215

Client & Partners

Team

 • Albertien Perdok

  Ecosysteem Ontwerper
 • Arjan Luiten

  Duurzaam Ruimtelijk Ontwerper & Architect
 • Bart Stoffels

  Stedenbouwkundige, procesmanager
 • Elsa Semin

  Sustainable Cities Intern
 • Libera Amenta

  Stedenbouwkundige, Metabolisme & Circulariteit
 • Marta Suanzes

  Architect
 • Michiel van der Vight

  Senior Associate
 • Mirjam Schmüll

  Urban strategist, procesbegeleider