Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Duurzame ontwikkeling Catharijnesingel Utrecht

Project > Full spectrum duurzaamheidsstrategie voor stedelijke infrastructuur

Samen met KWS-Infra en tenderbureau GAIM gaf Except middels een innovatiesessie invulling aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Utrecht. De uitvraag van de gemeente Utrecht  betrof de sloop van een deel van het in het centrum gelegen projectgebied Catharijnesingel.

Except Integrated Sustainability ontwikkelt al sinds haar oprichting in 1999 Symbiosis in Development. Symbiosis in Development is een strategische en integrale aanpak waarbij systeemdenken, netwerktheorie en lifecycle benadering samenkomen en instrumenten van Duurzaam GWW naadloos worden toegepast. Het is een werkproces waarin ambities efficiënt worden omgezet naar concrete maatregelen.

Voor KWS-Infra en GAIM resulteerde deze aanpak in 12 vernieuwende inzichten variërend van het opzetten van een materialenbank en educatietraject tot positieve impact door inzet van industrieel erfgoed en rapportage volgens de VN Sustainable Development Goals.

“Door de brede kijk van Except op Sustainability zijn wij in staat geweest om kansen en maatregelen te benoemen die verder gaan dan wij als bouwbedrijf zouden hebben geformuleerd. Meer out-of-the-box en begrip bij de facetten die een direct raakvlak hebben met duurzaamheid.”
Martijn Kuipers, Tendermanager KWS-Infra

Except werkt zo samen met diverse marktpartijen bij de inschrijving op tenders. Van ontwikkeling en integrale duurzaamheidsprojecten voor huizen, wijken en steden tot infrastructurele projecten. Except werkte in tenders eerder samen met namen als Volker-Wessels, Ballast Nedam en Synchroon.

De meerwaarde van deze collectieven ligt in het bijzonder bij de samenstelling en inhoud van de duurzaamheidsparagraaf. Except is onderscheidend  door haar multidisciplinaire aanpak en werkwijze waardoor grenzen van de inmiddels traditionele duurzaamheidsparagraaf worden verlegd.

Naast uitvoer van dergelijke projecten zit Except ook aan de andere kant van het tenderproces en helpt zij gemeenten en provincies om duurzaamheidsdoelstellingen te vertalen naar uitvragen.

Doel is het proces en de inhoud van de inschrijving van cliënten op tenders te verbeteren en zo ondanks de toenemende duurzaamheidseisen de winkans blijvend te verhogen.

Contact

Except Integrated Sustainability

Tim Horsten
CSR Consultant / Ingenieur

Email  [javascript protected email address] [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215

Client & Partners