Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Training & Masterclasses

Service > Leren en toepassen van Integrale Duurzaamheid

workshop in except

De wereld verandert in razend tempo... u ook? U scant de horizon af op zoek naar slimme wegen van vooruitgang en bloei. Maar wat is de juiste richting, welke oplossingen werken echt en welke zijn een doodlopende weg? Met wie moet ik werken om te kunnen innoveren? Hoe combineer ik quick wins met noodzakelijke lange termijn investeringen? Hoe maak ik een visie die niet alleen inspireert, maar ook beweegt?

Vragen die niet alleen u stelt, maar ook uw klanten, relaties en collega’s. Wie heeft de antwoorden?

We verklappen u hier alvast een geheim: veel antwoorden liggen in duurzaamheid. Niet de “duurzaamheid” van spaarlampen of gerecycled wc-papier, maar échte integrale duurzame innovatie. Wat dat is, hoe dat moet en waarom dit de poorten naar langdurig succes opent ontdekken we samen in onze talks en masterclasses.

Systemische duurzaamheid in actie

In ons programma van talks en masterclasses werken deelnemers op basis van een eigen casus aan een totaal nieuwe blik op duurzaamheid. Inspiratie, visie, actueel inzicht en stevige handvatten voor strategie zijn het resultaat. We maken gebruik van de nieuwste methodes, innovatietechnieken en research, en brengen onze 18 jaar ervaring in integrale duurzame innovatie naar uw werktafel.

De programma’s variëren van lunch-talks tot intensieve weekendsessies die de diepte induiken op spannende en passende locaties. Ook maken we met liefde een programma op maat voor uw organisatie.

Thema's

  1. Hoe krijg ik beter inzicht in de strategische positie van mijn organisatie?
  2. Aan welke knoppen kan ik draaien om zowel beter te presteren op korte en lange termijn, én duurzamer te functioneren?
  3. Hoe betrek ik mijn strategische partners, zodat zij zich willen committeren aan mijn activiteiten?
  4. Hoe creëer ik voldoende intrinsieke motivatie en draagvlak bij mijn medewerkers?
  5. Hoe pas ik nieuwe duurzame inzichten effectief toe, vandaag en in de toekomst?
  6. Hoe verdien ik mijn investeringen in duurzaamheid terug?


Programma's

Lunch Talk
Snel inzicht

Tijdens de lunchlezing neemt een spreker uw case onder de loep. Na een inleidende presentatie leveren de deelnemers input, terwijl onze systeem-tekenaar in kaart brengt wat er gezegd wordt. De lezing duurt maximaal 2 uur. Iedereen is welkom aan te schuiven, nodig dus ook gerust uw relaties uit.

Open masterclass (1 dagdeel)
Specialisten die zich willen onderscheiden

Voor individuen organiseert Except maandelijks een masterclass duurzaamheid waarin een ander onderwerp centraal staat. Bouw aan uw netwerk van specialisten die met vergelijkbare vraagstukken zitten en krijg inzicht in de complexiteit van duurzaamheid.

 

Team Adventure (1 dag)

In deze masterclass gaat u met relaties uit de keten een hele dag de uitdaging aan om een onderscheidend ontwerp voor uw product te maken. Hoe kunt u systeemdenken gebruiken om u te onderscheiden van uw concurrenten en een voorsprong te behalen?

Team Excellence (3 dagen)

In deze intensieve 3-daagse masterclass gaat u op onderzoek uit, krijgt u input van experts en maakt u een excellerend ontwerp voor uw organisatie, waarmee u zich onderscheid van uw concurrenten. Bovendien bouwt u aan draagvlak om duurzaamheid als groeimodel te kunnen implementeren.

 

In overleg is ook een programma op maat mogelijk. Meer weten? Neem contact op met Freek van der Pluijm.

Contact

Except Integrated Sustainability

Freek van der Pluijm
Facilitator for Organizational Change

Email  [javascript protected email address] [javascript protected email address]
Phone   +31 10 7370215
“Wat Except heel goed doet is dat ze veel verbindingen proberen te leggen. Ze staan erg open voor mensen en brengen partijen met elkaar in contact.”
-- Bart Verhagen
Onwikkelingsmanager, Estrade / Vestia
“Werken met Except was inspirerend en effectief. Ze hebben snel en boven verwachting geleverd. We kijken uit naar toekomstige projecten.”
-- Justin Elicker
Coordinator Gemeenschaps Carbon fonds, Yale University