Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Walter Faaij

MSc

Adviseur Sociale Duurzaamheid

Walter Faaij
Walter Faaij
Walter Faaij

Weakness:  challenging trips through scandinavian nature
Enjoys:  tending my square foot roof garden

Areas of expertise:

  • Climate change
  • Social impact
  • Arctic changes and challenges
  • Qualitative research
  • Greenland

Professional Titles & Liaisons:

  • MSc Cultural Anthropology

Location:  Utrecht, the Netherlands

Contact

  • [javascript protected email address]
  • Phone  +31 (0)6 1979 2849
  • Twitter: walterfaaij

Walter is een onderzoekende reiziger. Het is moeilijk hem te verbazen en toch raakt zijn nieuwsgierigheid nooit gestild. Zijn reizen over de wereld, van Groenland tot Irak, maken dat hij zich in iedere situatie thuis voelt. Met zijn ervaring als antropoloog pakt hij uitdagingen het liefst van binnenuit aan. 

Op Groenland werd Walter gegrepen door de impact van klimaatverandering en de sterke verwevenheid met sociale verandering. Daar ontstond ook het inzicht dat ecologische veranderingen pas betekenis krijgen in hun sociale context. Sindsdien werkt hij aan een duurzame samenleving. 

Walter heeft diverse projecten uitgevoerd waaronder een onderzoek naar duurzame mobiliteit, het opstellen van een handboek voor duurzame oplossingen voor een Nederlandse supermarkt en het voeren van campagne voor de integratie van duurzaamheid in het onderwijs. 

In zijn vrije tijd tuiniert Walter graag in zijn makkelijke dakmoestuin of vaart door de Noorse fjorden op zijn zelfgebouwde zeilvlot.

Projects

Praatplaat: Wind en Lokale Economie

Mrt 01, 2018, Het creëren van draagvlak voor windenergie

Voor Eneco Wind visualiseerden we de lokale impact van het bouwen van windturbines in een grafische praatplaat. De plaat zorgt ervoor dat alle effecten en stakeholders aan bod kunnen komen in een gesprek. Zo zijn alle partijen in staat om zich goed te laten informeren voordat besluiten over windturbines worden genomen.

Het doel van de plaat is om een eerlijk en compleet overzicht te bieden van alle aspecten die bij windenergie komen kijken, en daarmee het draagvlak voor windturbine ontwikkeling te vergroten.

more...