Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Luca Gennari

Environmental Engineering Consultant

Luca Gennari
Luca Gennari

Expertise:

  • Gebouw-energiemodellering
  • Groene constructies
  • Civiele Techniek
  • Verwarming, ventilatie en air conditioning
Enjoys:
  • Strand en  de bossen
  • Eten van allerlei  culturen
  • Een glas wijn met vrienden
  • Goede films en theater

Contact

  • [javascript protected email address]
  • Phone  +31 61 4263466

Luca is een expert in  Duurzame Bouwkunde en Civiele Techniek die na jaren studie en onderzoek zijn opgedane kennis en expertise  bij Except in de praktijk brengt.

Als kind was het Lego dat Luca inspireerde om te gaan bouwen. Na een paar jaar studeren, onderzoek en werk werd de natuur zijn grootste bron van inspiratie. Luca streeft naar het  bereiken van energieoptimalisatie, de reductie van impact op de omgeving en het maximaliseren van het leefcomfort. Met deze ambitie in gedachten, richtte hij zijn educatie en de eerste jaren van zijn professionele carrière op groene gebouwen. Na een  Bachelor in Environmental Engineering in Italië,  werkte hij voor een adviesbureau en leverancier van gebouw-energiemodelleringssoftware. Geïnspireerd door  de prestatie van de Deense overheid, besloot hij om zijn land te verlaten om een Master in Building Engineering aan de Techniche Universiteit  van  Denemarken te gaan doen, waar hij de Energy Saving-opleiding volgde. Hierdoor kon hij werken aan de Solar Decathlon 2014 en voor  het  International Center for Indoor Environment and Energy.

Na  een jaar gewerkt te hebben als onderzoeker in Denemarken voelde hij een behoefte om een stap voorwaarts te maken. Hij wilde werken aan meer tastbare projecten, samen met anderen,  om het constructiesysteem  duurzamer te maken. De combinatie van slimme bouwcomponenten en efficiënte  services boden die stap voorwaarts.  Bij Except kan hij deze factoren onderzoeken, en tegelijkertijd het gebouw als levend organisme onderzoeken, met de stedelijke structuur als  diens ecosysteem. Hij is onderdeel van de tweede Except Academy en werkt als freelancer aan andere projecten.

Geboren en getogen in de wieg van de Renaissance, Italië, heeft hij een  gevoeligheid ontwikkeld voor cultureel en natuurlijk erfgoed, wat hij combineert met zijn  bouwkundige kennis. Hij gelooft dat innovatie voortvloeit uit traditie;  het één sluit het ander zeker niet uit. 

Projects

Waddenwereld UNESCO Experience Center

Aug 14, 2018, Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

Samen met partners provincie Groningen, gemeente de Marne, Staatsbosbeheer en Zeehondencentrum Pieterburen heeft Except het concept voor het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog ontworpen. Het concept heeft de ambitie om 250.000 nieuwe bezoekers naar het gebied te brengen, om hen middels een unieke ervaring de intrinsieke waarde van de Waddenzee en het Lauwersmeer te laten beleven.

Het centrum geeft een boost aan de lokale economie door meer bezoekers en inkomsten voor het gebied te genereren. Het is internationaal voorbeeldig duurzaam, en haar prestaties dragen bij aan haar mondiale faam. Als gevolg van dit traject is in 2018 € 29 miljoen financiering opgehaald en een architectonisch ontwerp gemaakt door Dorte Mandrup. 

more...

Polydome Arkna

Dec 19, 2017, Feasibility Study and Business Plan

No Time To Waste (2018)

Sep 24, 2019, Jump-starting the LC Packaging sustainability journey

LC Packaging serves customers across the globe with packaging products to protect, preserve and transport goods. Except was requested to assess its baseline sustainability performance.

At product level we examined reusing Flexible Intermediate Bulk Containers (FIBCs) and found a significant CO2 emission reduction potential. At corporate level we investigated energy and water use, waste generation and CO2 emission. See below for our main findings.

more...

Arkna Eco-Park Masterplan

Nov 23, 2019, Self sustaining tourism community in Estonia

In Rakvere, Estonia, we developed the masterplan for the 671 Ha self-reliant Arkna Eco-Park. The park is built on a historical site tracing back to 1527, and becomes a primary tourist destination in the country, including a Polydome sustainable agriculture system.  

We worked with  Arkna Eco-Park to build a complete masterplan template for years to come, including its marketing strategy, identity, logos and brochures, closed loop metabolism, food system, event program, and design guidelines.

more...

Schiphol Catalyst Kantoor Innovatie

Jan 05, 2019, Een gezonder en duurzaam CBD van Schiphol

We werken samen met Schiphol Real Estate en meer dan 70 stakeholders en experts om de duurzaamheid en gezondheid van Central Business District (CBD) op Schiphol te verhogen met een multi-tennant kantoorgebouwe van meer dan 20.000 m2.

Het project realiseert integrale gesloten kringlopen, zelfvoorzienendheid, nieuwe business modellen, en gezonde en inspirerende werkomgevingen. Het gebouw zet een nieuwe standaard voor de prestatie van duurzame, gezonde, en veerkrachtige gebouwen. 

 

more...

Sterkenburg Overmorgen

Mei 23, 2019, Middeleeuws kasteel Sterkenburg innoveert een nieuwe toekomst

Veel historische erfgoed in Nederland staat voor de uitdaging om businessmodellen te vinden die hun culturele erfgoed beschermt en optimaliseert in deze snel veranderende wereld. De eigenaren van het Middeleeuwse kasteel Sterkenburg in Driebergen besloten om die uitdaging aan te gaan. Ze gingen op zoek naar nieuwe manieren om de economische en sociale waarde van hun erfgoed nieuw leven in te blazen. Hiervoor brachten ze een multidisciplinaire groep van duurzaamheids experts van Except Integrated Sustainability bijeen. Except ontwierp een speciaal programma die de kansen van de plek laat zien. Het resultaat is een routekaart met concrete en snelle kostenbesparingen voor de korte termijn, en daarnaast biedt het nieuwe handvatten voor het kasteel om een rol te spelen in de samenleving van vandaag en morgen.

more...