Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Emma Westerduin

MSc

Architect en Project Manager

Emma Westerduin
Emma Westerduin

Expertise:

  • Conceptueel denken
  • Architectuur & ontwerp
  • Interieur architectuur

 Houdt van:

  • Zonsondergangen op het strand
  • De wereld ontdekken
  • Museums
  • Yoga
  • Diners met vrienden

 Guilty pleasure:

  • Kookshows

Contact

  • [javascript protected email address]

Emma is een architect en ruimtelijk vormgever met een onderzoekende houding. Haar expertise als ruimtelijk ontwerper en creatief en conceptueel denker zet zij in voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze is vindingrijk, stroomt over van ideeën en is een sterke teamplayer. Haar enthousiasme bloeit op wanneer er nieuwe concepten ontstaan uit multidisciplinaire samenwerkingen en ze deze ruimtelijk kan onderzoeken.

Ze is gefascineerd door hoe een samenleving haar leefomgeving vormgeeft. Bij Except vindt ze de gemeenschappelijke ambitie om duurzame fundamenten voor de samenleving te creëren.

Tijdens haar studie ontdekte ze dat gebouwen niet altijd de oplossing zijn voor duurzaamheidsvraagstukken. Ze liep stage bij het Planbureau voor de leefomgeving om kennis op te doen over het stedelijk metabolisme en volgde de SFYN-academie om alles te weten te komen over ons voedselsysteem.

Emma heeft een Bachelor in Built Environment en een  Master in Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Met haar idealistische insteek werkte ze hier aan maatschappelijke  vraagstukken. Tijdens haar Master Architectuur werkte ze op verschillende bureaus waar ze beroepspraktijkervaring opdeed in verschillende fasen van het bouwproces. Ze studeerde af met het project ‘Ruimte voor democratie, tijdelijk parlement aan zee’.

 

Projects

Waddenwereld UNESCO Experience Center

Aug 14, 2018, Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

Samen met partners provincie Groningen, gemeente de Marne, Staatsbosbeheer en Zeehondencentrum Pieterburen heeft Except het concept voor het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog ontworpen. Het concept heeft de ambitie om 250.000 nieuwe bezoekers naar het gebied te brengen, om hen middels een unieke ervaring de intrinsieke waarde van de Waddenzee en het Lauwersmeer te laten beleven.

Het centrum geeft een boost aan de lokale economie door meer bezoekers en inkomsten voor het gebied te genereren. Het is internationaal voorbeeldig duurzaam, en haar prestaties dragen bij aan haar mondiale faam. Als gevolg van dit traject is in 2018 € 29 miljoen financiering opgehaald en een architectonisch ontwerp gemaakt door Dorte Mandrup. 

more...

Sterkenburg Overmorgen

Mei 23, 2019, Middeleeuws kasteel Sterkenburg innoveert een nieuwe toekomst

Veel historische erfgoed in Nederland staat voor de uitdaging om businessmodellen te vinden die hun culturele erfgoed beschermt en optimaliseert in deze snel veranderende wereld. De eigenaren van het Middeleeuwse kasteel Sterkenburg in Driebergen besloten om die uitdaging aan te gaan. Ze gingen op zoek naar nieuwe manieren om de economische en sociale waarde van hun erfgoed nieuw leven in te blazen. Hiervoor brachten ze een multidisciplinaire groep van duurzaamheids experts van Except Integrated Sustainability bijeen. Except ontwierp een speciaal programma die de kansen van de plek laat zien. Het resultaat is een routekaart met concrete en snelle kostenbesparingen voor de korte termijn, en daarnaast biedt het nieuwe handvatten voor het kasteel om een rol te spelen in de samenleving van vandaag en morgen.

more...

ReGen Villages Oosterwold

Jun 19, 2020, Masterplan voor een zelfvoorzienende woonwijk

For ReGen Villages, we developed a globally unique masterplan for a self-sustaining housing neighborhood of 203 houses in the Netherlands. Designed on a 25 hectare site in an area called Oosterwold, just 20 minutes from Amsterdam, it exemplifies affordable, regenerative, and self sustaining living. 

more...

Duurzame ontwikkeling Catharijnesingel Utrecht

Jul 09, 2018, Full spectrum duurzaamheidsstrategie voor stedelijke infrastructuur

Samen met KWS-Infra en tenderbureau GAIM gaf Except middels een innovatiesessie invulling aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Utrecht. De uitvraag van de gemeente Utrecht  betrof de sloop van een deel van het in het centrum gelegen projectgebied Catharijnesingel.

more...

Serenity Farms

Jul 02, 2020, Sustainable food production in arid regions

Serenity Farms is a concept for a sustainable 100+ ha greenhouse facility for profitable food production in arid climates. The first site is to be located on the west coast of Saudi Arabia, under the vision of the Reza Investment Company. The core of Serenity Farms is a repeatable ‘stamp’ design, producing the annual fresh food nutrition needs for over 60.000 people. It sources and treats water from renewable sources exclusively such as seawater, and is powered by the sun.

more...