Except Integrated sustainability.
Flourish in a changing world.
Multi-disciplinary consulting, innovation and development organization working on advanced sustainability projects around the globe.

Emma Westerduin

MSc

Architect en Project Manager

Emma Westerduin
Emma Westerduin

Expertise:

  • Conceptueel denken
  • Architectuur & ontwerp
  • Interieur architectuur

 Houdt van:

  • Zonsondergangen op het strand
  • De wereld ontdekken
  • Museums
  • Yoga
  • Diners met vrienden

 Guilty pleasure:

  • Kookshows

Contact

  • [javascript protected email address]

Emma is een architect en ruimtelijk vormgever met een onderzoekende houding. Haar expertise als ruimtelijk ontwerper en creatief en conceptueel denker zet zij in voor een mooie en duurzame leefomgeving. Ze is vindingrijk, stroomt over van ideeën en is een sterke teamplayer. Haar enthousiasme bloeit op wanneer er nieuwe concepten ontstaan uit multidisciplinaire samenwerkingen en ze deze ruimtelijk kan onderzoeken.

Ze is gefascineerd door hoe een samenleving haar leefomgeving vormgeeft. Bij Except vindt ze de gemeenschappelijke ambitie om duurzame fundamenten voor de samenleving te creëren.

Tijdens haar studie ontdekte ze dat gebouwen niet altijd de oplossing zijn voor duurzaamheidsvraagstukken. Ze liep stage bij het Planbureau voor de leefomgeving om kennis op te doen over het stedelijk metabolisme en volgde de SFYN-academie om alles te weten te komen over ons voedselsysteem.

Emma heeft een Bachelor in Built Environment en een  Master in Architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Met haar idealistische insteek werkte ze hier aan maatschappelijke  vraagstukken. Tijdens haar Master Architectuur werkte ze op verschillende bureaus waar ze beroepspraktijkervaring opdeed in verschillende fasen van het bouwproces. Ze studeerde af met het project ‘Ruimte voor democratie, tijdelijk parlement aan zee’.

 

Articles

Sustainable Food in the Desert

Sep 01, 2020, Serenity Farms: A New Model for Sustainable Food Security in Arid Regions

Food security is a critical issue worldwide, particularly in arid regions, where unfavorable local production conditions mean a dangerous dependency on food imports. In Saudi Arabia, nearly 80% of all food is imported, making the country and others like it extremely vulnerable to shocks and systemic disruptions to the global food system. Industry-changing Serenity Farms offers Saudi Arabia and similar regions a sustainable and profitable way to produce food locally, creating jobs, and using only sunlight and seawater.

more...

Projects

Sterkenburg Overmorgen

Mei 23, 2019, Middeleeuws kasteel Sterkenburg innoveert een nieuwe toekomst

Veel historische erfgoed in Nederland staat voor de uitdaging om businessmodellen te vinden die hun culturele erfgoed beschermt en optimaliseert in deze snel veranderende wereld. De eigenaren van het Middeleeuwse kasteel Sterkenburg in Driebergen besloten om die uitdaging aan te gaan. Ze gingen op zoek naar nieuwe manieren om de economische en sociale waarde van hun erfgoed nieuw leven in te blazen. Hiervoor brachten ze een multidisciplinaire groep van duurzaamheids experts van Except Integrated Sustainability bijeen. Except ontwierp een speciaal programma die de kansen van de plek laat zien. Het resultaat is een routekaart met concrete en snelle kostenbesparingen voor de korte termijn, en daarnaast biedt het nieuwe handvatten voor het kasteel om een rol te spelen in de samenleving van vandaag en morgen.

more...

Serenity Farms

Sep 15, 2020, Sustainable food production in arid regions

Serenity Farms is a concept for a sustainable 110ha greenhouse facility for profitable food production in arid climates. The first site is to be located on the west coast of Saudi Arabia, under the vision of the Reza Investment Company. It will be the largest sustainable greenhouse operation in the world. The only water it uses is salt water sourced from the red sea, and is powered entirely by the sun. The core of Serenity Farms is a high tech food production solution that provides fresh fruits and vegetables for 170.000 people.  

more...

Duurzame ontwikkeling Catharijnesingel Utrecht

Jul 09, 2018, Full spectrum duurzaamheidsstrategie voor stedelijke infrastructuur

Samen met KWS-Infra en tenderbureau GAIM gaf Except middels een innovatiesessie invulling aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Utrecht. De uitvraag van de gemeente Utrecht  betrof de sloop van een deel van het in het centrum gelegen projectgebied Catharijnesingel.

more...

ReGen Villages Oosterwold

Nov 19, 2020, Masterplan voor een zelfvoorzienende woonwijk

Voor ReGen Villages ontwikkelden we een wereldwijd uniek masterplan voor een zelfvoorzienende woonwijk bestaande uit 203 woningen. Het plan  is ontworpen op een terrein van 25 hectare in het gebied Oosterwold dat zich op slechts 20 minuten van Amsterdam bevindt. Het is een voorbeeld van zelfvoorzienend, betaalbaar en regeneratief wonen.

more...

Waddenwereld UNESCO Experience Center

Aug 14, 2018, Werelderfgoedcentrum Waddenzee Lauwersoog

Samen met partners provincie Groningen, gemeente de Marne, Staatsbosbeheer en Zeehondencentrum Pieterburen heeft Except het concept voor het Werelderfgoedcentrum Waddenzee in Lauwersoog ontworpen. Het concept heeft de ambitie om 250.000 nieuwe bezoekers naar het gebied te brengen, om hen middels een unieke ervaring de intrinsieke waarde van de Waddenzee en het Lauwersmeer te laten beleven.

Het centrum geeft een boost aan de lokale economie door meer bezoekers en inkomsten voor het gebied te genereren. Het is internationaal voorbeeldig duurzaam, en haar prestaties dragen bij aan haar mondiale faam. Als gevolg van dit traject is in 2018 € 29 miljoen financiering opgehaald en een architectonisch ontwerp gemaakt door Dorte Mandrup. 

more...

IKEA Foundation Agricultural Livelihoods Systemic Strategy

Nov 17, 2020, Using Systems Thinking For More Impactful Grantmaking

Over the course of two co-creations sessions in June and July 2020, the IKEA Foundation Agricultural Livelihoods Team worked with us to identify focused and impactful granting areas through systems thinking. The mapping tools and strategy framework we developed together can support the team with tangible, flexible steps to channel the complexity of agricultural livelihoods into clear, decisive action and impact.

more...

Refreeze

Mrt 24, 2021, Keep the Arctic in the Arctics

This project aims to reduce the temperatures in the Arctics to prevent massive climate disaster worldwide. It organizes the consortium, action plan, research, technology, finance, and legal framework to  move towards global climate mitigation using autonomous cloud whitening vessels  using salt water vapour. 

more...

Klimaatadaptieve stadstuin

Jul 13, 2021, Herontwikkeling van parkeergebied in het centrum van Roosendaal

Samen met de gemeente Roosendaal hebben we gewerkt aan een ontwerp voor een klimaatadaptieve tuin in het midden van de stad, "Stadstuin van Hasselt". De tuin is ontworpen voor buiten educatie en cultuur in de thema’s Water & klimaat, Cultuur & historie en Natuur & Stadsecologie. Temidden van de tuin ligt het Beekdal, die de ruggengraat van het park vormt. Deze waterweg is het laagste punt en dient als waterreservoir bij hevige regenval. Zo wordt de druk verlaagd op aangrenzende rioleringen.

more...